19 Ağustos 2009 Çarşamba

Uçtu Uçtu Enes Uçtu

Bir spor medyası, spor kulübü ya da taraftar topluluğu düşünelim ki bağıra bağıra dünyanın en önemli yıldızlarından olabilecek kapasitede bir sporcu yetişirken, performans gösterirken ismini bile bilmiyorlardı bu çocuğun. Altyapılarda bu denli dominant benim bildiğim diğer oyuncu Ricky Rubio vardı. Kendisi de zaten bu sene 5. sıradan seçildi draftlerde.

Son bir haftadır gündemde genç Enes Kanter'in Fenerbahçe'den ayrılarak; dil öğrenip, NCAA'ye hazırlık yapmak amacıyla Amerika'ya gitme kararı var. Bu kararın arkasından da oldukça farklı iddialar yapıldı. Kulüp, menajerlerin oyununa getirildiğini savundu Enes'in ve hülle yoluyla Avrupa'da oynatılmak istendiğini açıkladı. Basında bir iki spor yazarı Enes'in Fenerbahçe Koleji Müdürü tarafından 3 arkadaşıyla birlikte okuldan kovulduğunu, Enes ve arkadaşlarının da gittiği okulu dünya şamipyonu yaptığını yazdı ve bu kovulmanın Enes'in takımdan gitmesinin bir sebebi olduğunu belirtti. Enes ise verdiği ropörtajda geleceği için böyle bir karar aldığını savundu ve kulübün bahsettiği menajeri tanımadığını üstüne üstlük bir menajeri de olmadığını belirtti. Ayrıca Olimpiakos'un kendisine 2 yıl için 4 milyon euro teklif ettiğini söyledi. Yine basında çıkan haberlere göre de Fenerbahçe Enes'e aylık 70 bin TL önerdi ama buna rağmen Enes gitmeyi tercih etti.


Böyle iddialar ve açıklamalarla geçti geçen hafta. Son olarak 3. olduğumuz Avrupa Gençler Şampiyonasında inanılmaz ribaund istatistiği ve skorer oyunuyla En Değerli Oyuncu ödülünü alan Enes'i kaptırmış olduk sonuçta.Yukarıda da geçen seneki yıldızlar finalinde Efes'e karşı olan istatistiği mevcut (46 sayı 26 ribaund). Kendisi gelişimini lineer olarak sürdürebilirse Avrupa basketbolunun en önemli yıldızı olabilecek konumda bir oyuncu. Fenerbahçe'de 9 profesyonel karşılaşmaya çıkıp, NCAA'de 9 maç ceza alacak olmasına karşın, o yolunu çizdi. Üstelik bu kararı alırken de çok iyi bir Fenerbahçeli olduğunu belirtmesine rağmen. Bundan sonrası için ona şans dilemek ve desteklemek de bize düşen görev olacak artık.

Hiç yorum yok: