19 Ağustos 2009 Çarşamba

Ankaragücüme Gidiyor Böyle Yaşamak


Ankaragücü ile Ankaraspor uzun süredir gündemde olan, sezon öncesi rafa kaldırıldı sanılan, birleşme projelerini hayata geçirmek üzere mutabakat sağlamışlar sonunda. Yazılıp, çizilenlere göre ilk etapta Ankaraspor'un iyi oyuncuları Ankaragücü'ne transfer edilecek. 100. yılını kutlayan Ankaragücü de iddialı bir takım haline getirilecek.


Vassell transferiyle sezon öncesi dikkatleri üstüne çekmişti Ankaragücü. Aynı zamanda Maniche ismi de çok sık telaffuz ediliyordu bir aralar. Anlaşılan mevcut yönetim maddi olarak hedefleri karşılayamayacak durumda. İ. Melih Gökçek de yıllardır saklamadığı futbol üstündeki hırsını artık taraftarı olan, desteklenen bir takımla sürdürmek için istediği fırsatı bulmuş durumda. Söylenenlere göre, İ. Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek Ankaragücü'nün yeni başkanı olacak.


Birleşme olayı iyi güzel, belli açılardan mantıklı da olabilir kimilerine göre, ancak bu mevzunun ligin 2 haftası oynandıktan sonra gerçekleşecek olması federasyon tarafından nasıl karşılanır bilinmez. Benim aklıma ilk gelen, geçen sene play-offl'arda elenen Karşıyaka'ya yazık olması. Keşke Ankaraspor'un yerinde onlar olsaydı bu ligde. Ayrıca Rizespor da sene başında Ankaraspor'un haklarını almak istemiş ama mevzuata takılmış, iyi de olmuş. Haketmeden Süper Lig'de oynamak çok doğru bir iş olmasa gerek.


Bütün bu gelişmeler olurken de en çok şaşırdığım, üzüldüğüm nokta Ankaragücü taraftarlarının bu birleşmeye olumlu bakmaları. Şampiyonluğa oynamak, başarı elde etmek en önemli öncelikleri şu sıralar. Buna da saygı duyulur fakat Gecekondu ile bütünleşen bir takımın taraftarlarının bundan önce savundukları endüstriyel futbol direnişi, Anadolu ittifakı, şerefli mağlubiyetlere avunmak gibi konular bir anda başarı uğruna satışa çıkarılmış oldu.


Bu birleşmeden sonra ortaya çıkan en ironik sonuç da Başkent'in Belediye Başkanı'nın şoför koltuğuna geçtiği takımın lider taraftar grubu Gecekondu grubu. Melih Bey ya da oğlu bu grubun adını değiştirmeye de kasar mı acaba. Bir öneri: TOKİ olabilir yeni grup ismi!

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Avrupa'da şampiyon çıkaramayan tek başkent olan Ankara'nın belki bu birleşmeyele bir şansı olabilir.
Ancak;
Geçtiğimiz senelerde binbir türlü oyunla amatör bataklığından 3. lige geçen ardından da 2. lige çıkan Göztepe taraftarı da hallerinden gayet memnunlar. Öyle ya da böyle bi gün süper lige geri döneceğiz diyorlar.
Artık takımlar sportif başarı uğruna bazı önemli değerlerden ödün vermeyi göze alabiliyorlar maalesef. Ankaraspor Ankaragücü birleşmesine Ankaragücü taraftarının çoğunun destek vermesi buna güzel bir örnek