31 Temmuz 2009 Cuma

Oldu Bu İş

Uzun zamandan beri Fenerbahçe tribünlerinin içinde bulunduğu durum malum. Ancak Honved karşısındaki 90 dakika gösterdi ki "o iş artık tamam!" Geçtiğimiz sezonlardaki ilk maçlardaki boş tribünlere oynama sorunsalının, bu sezonun ilk maçında yerini derbi maçlardaki coşkuya bırakmış olduğunu görmek sevindirici.


Yönetim ve taraftar gruplarının ortak bir paydada buluşmasıyla, Maraton A ve B blokta yerini alan ve KFY ve GFB'nin başı çektiği yeni oluşumun bu destekteki payı büyük.


Geçen sezon yine okul açık tribünde yer alan 1907ÜNİFEB ve Grup CK' da sonunda istediği tribün ortamını yakalayabilmenin keyfini sürüyor.

Tüm bu etmenler birleştiğinde, biletini almış maça gelen, hiç bir tribün grubunun mensubu olmayan taraftar da, geçen sezon ruhsuz bir oyun sergileyen takımı izlemeyi, tribünde destek vermeye yeğlerken; bu sezon sesi kısılıncaya kadar bağırmayı, güzel ve hırslı oyuna tercih edeceğe benzer.

Az çok tribünü takip eden herkes, Fenerbahçe taraftarının "Efsane Maraton" özlemini bilir. Rakip taraftarlarla "biz daha iyiyiz" ana başlığında tribünün yapısı, yönetimin tavrı, bilet fiyatları gibi konularda tatlı sert tartışmalara girilir. Merak ettiğim, sürekli varsayımlar üzerinden yapılan bu tartışmalardaki şartların bir kısmının Efsane Maraton için olumlu şekilde gelişmesinden sonra tartışmaların seyrinin ne olacağı. Yaşayıp görelim..

Hiç yorum yok: