27 Temmuz 2009 Pazartesi

Green Gitti

Fenerbahçe en sonunda Marques Green'den kurtuldu. Green kardeşimiz önceki sezon iyi performans gösterdiği İtalya'ya geri döndü ama kendisinin eski takımı, Cenk Akyol'un yeni takımı Air Avellino'ya değil Scavolini Pesaro'ya gitti. Gitmesine bir tek minik Duygular üzülebilir bence. Green isterse geldiği takımda 30 sayı 10 asist ortalamayla oynasın yine de hiç bir zaman euroleague düzeyinde bir oyuncu değildi. Bu transferi yapanların kafası iyiydi zaten bence o esnada. Resimdeki diğer isim Devin Smith de yolcu büyük ihtimalle. Ayrıca Vidmar da bu sene ayrılacak gibi gözüküyor.




Gelenler listesine baktığımızda kesin olarak bir tek Galatasaray'da bile doğru düzgün hiç oynamamış Altay Özurgancı alındı. Ayrıca geçtiğimiz hafta, geçen sezon Olympiakos'ta fena işler yapmayan Lynn Greer dedikoduları dolaştı etrafta. Kulüpten yalanlama da gelmedi. Gerçi futbolla yatıp kalktığı için spor kulübü yöneticilerimiz yalanlama ihtiyacı duymamış olabilirler. Greer'a gelecek olursak, o da kısa bir oyuncu ama yine de Green'den 20 cm daha uzun.Gelirse Solomon'la beraber guard pozisyonumuz kuvvetli olur. Mersin'in iki kısa Amerikalısının geleceği dedikodularının şakası bile kötü bu arada. Futbolda nası bize gol atan adamları alma trendi oluşmuşsa yıllar içinde şimdi Mersinli Lofton 47 sayı attı diye onu almak komik olur. Mccalebb ve Lofton Mersin için çok iyi oyuncular olabilir ama onlar da Green gibi Euroleague düzeyinde oyuncular değiller.



Kadroya baktığımızda geçen sene arada sırada oynayan geleceğin büyük yıldızı Enes Kanter ile şu sıralar Enes'le beraber Avrupa Gençler Şampiyonasında harikalar yaratan Can Maxim Mutaf(alttaki fotoda) süre almaya başlayabilir. Alınacak 3 yabancı ve Gricek'in kalıp kalmayacağı ve kalırsa da sağlık durumu Fenerbahçe'nin iddiasını gösterecek. Efes'in Rakocevic ve Nachbar hamleleri sayesinde biz de bir iki iyi hamle yapabiliriz gibi geliyor bana. Euroleague'deki başarı belki ilk planda olmayabilir ama eğer Efes'in seviyesine çıkabilecek transferler yapabilirsek Euroleague'de de başarı gelecektir ister istemez. Tanjeviç'in alınması esnasında konuşulan 2010 hedefleri de başka bir yazının konusu olacak.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Kısa boylu sempatik aile babası gitti, yerine gelen biraz uzun olur inşallah. Şu takıma her maç en az 30 dk. oynayacak bir forvet alınsa bi de tam süper olur.

Denemeler dedi ki...

Green denen adamı ilk gördüğümde basketbolcu olabileceğine inanamadım. Oyununu gördükten sonra da fikrim değişmedi. Yolu açık olsun